Građevinski program

Građevinski
stiropor

Ekspandirani polistiren

Primena i osobine: THERMO CONTROL je termoizolacioni materijal izrađen od polistirena i spada u grupu samogasivih stiropora. Odlikuje se postojanošću oblika i forme kao i dobrim ekološkim karakteristikama. U zavisnosti od namene THERMO CONTROL se proizvodi u 4 kategoriije koje se razlikuju po pritisnoj čvrstoći.

EPS 30

THERMO CONTROL EPS 30 je samogasivi stiropor pritisne čvrstoće ≈ 50 kPa i preporučuje se za izolaciju područja bez pritisnog opterećenja na termoizolacioni sloj (između krovnih rogova, u sendvič zidovima i dr.) Označava se tamno crvenom linijom.

EPS F

THERMO CONTROL EPS F je samogasivi stiropor pritisne čvrstoće ≈ 70 kPa i preporučuje se za izolaciju fasadnih zidova (demit fasada) i unutrašnjih izolacija ( plafoni i unutrašnje strane zidova i dr.) Označava se crvenom linijom.

EPS 100

THERMO CONTROL EPS 100 je samogasivi stiropor pritisne čvrstoće ≈ 100 kPa i preporučuje se za izolaciju područja sa srednjim pritisnim opterećenjima na termoizolacioni sloj (npr. u košuljicama podnih konstrukcija, za izradu „demit fasada“ i dr.) Označava se žutom bojom.

EPS 120

THERMO CONTROL EPS 120 je samogasivi stiropor pritisne čvrstoće ≈ 120 kPa i preporučuje se za izolaciju područja sa većim pritisnim opterećenjima na termoizolacioni sloj (npr. u košuljicama podnih konsturkcija i dr) Označava se crnom linijom.

THERMOCONTROL se proizvodi u pločama standardnih dimenzija
1000mm x 500mm ili po zahtevu kupca.

Durostir

Primena i osobine: Durostir je termoizolacioni materijal velike nasipne gustine preko 30kg/m3 i velike pritisne čvrstoće. Odlikuje se ekstremno malom apsorpcijom vode što ga čini zamenom za „stirodur“ i preporučuje se za izolaciju temelja, podrumskih zidova (tzv. Perimetarna izolacija) i ostalih oblasti opterećenih prisustvom vlage. Takođe, preporučuje se za izradu cokli, industrijski podova i drugih objekata u kojima vladaju velika pritisna opterećenja (ispod laminata, u košuljicama podnih konstrukcija i dr.)

Stiropor za međuspratne konstrukcije

Stiropor za međuspratne konstrukcije odnosno monta je ispuna izrađena od polistirena specifične gustine 17-20kg/m3 i proizvodi se serijski u jednom modelu, ali takođe moguća je izrada i po zahtevu kupca. Element ispuna prima sva tehnološka opterećenje u fazi monoliziranja konstrukcije, a nakon toga se sav pritisak prenosi na betonsku konstukciju.
DIMENZIJE D 1000mm Š 500mm x V 160mm

Stiropor za
ravne krovove

Krovni nagib je obavezni deo svakog ravnog krova. U prošlosti takav krov bi se prvo termički izolovao a zatim radila cementna košuljica ili beton pod padom.

Glavni nedostaci takvog formiranja pada:

Naše rešenje je krovni nagib pravljen pomoću Durostira (KPA pri 10% 225) omogućava lak rad i brzo postavljanje. Debljina i padovi se odrađuju po vašem projektu, a standradne ploče su dimenzija (DxŠ) 2000×1000, 1000×1000, 1000×500. Prednost našeg proizvoda u odnosu na druge proizvođače se ogleda u tome što se ploča sa nagibom radi iz jednog elementa (sloja), što ga čini još lakšim za postavljanje.

Redosled slojeva:

Pored Durostir termoizolacionih ploča u ponudi imamo i parne brane, geotekstil i hidroizolacione membrane. Potrebno je samo da nam pošaljete vaš projekat sa dimenzijama i padovima kao u primeru a ostalo prepustite našem timu profesionalaca

Ekspandirani
mleveni stiropor

Upotreba kod izrade: